Een boek met recepten is bedoeld om je te helpen bepaalde gerechten te maken. Lekker makkelijk, want doe je niet zelf het wiel uit te vinden.
Maar ja, nu een wat ouder (!) Indisch kookboek lezende, is de beschrijving van het gerecht en hoe je het moet klaarmaken totaal abracadbra. Of alleen voor insiders bedoeld:
Dit is de beschrijving:
Het recept voor Ketan: Wordt even als de rijst gekoekoest (dezelfde bewerking, No. l), doch met iets minder water of santen in een koewali geliwet of gekookt; men doet dan bij duo tweede bewerking de ketanmet wat zout op. (Zie No. 3).
Ketan, in water gekoekoest dan wel geliwet, wordt even als de rijst met scherpe sambelana en toespijzen genuttigd.
Ketan met santen geliwet, wordt als toespijs gegeven en eet men met suikerstroop, dan wel met goela-djawa en met geraspten klapper.
Oftewel: onbegrijpelijk.
Het hele Indisch kookboek is via deze pagina te raadplegen. Succes!