Aan ons voedsel worden vaak hulpstoffen toegevoegd: het moet er allemaal mooier uitzien en beter smaken. Al die stoffen moeten natuurlijk worden toegelaten en geclassificeerd. Dit is de zg. tabel met E-nummers.
Onlangs heeft de Consumentenbond een minigids over E-nummers in voeding uitgebracht. Zie http://www.consumentenbond.nl/
In de minigids vind je heldere uitleg over e-nummers, waar ze inzitten en of ze kwaad kunnen voor je gezondheid. Je krijgt antwoorden op uiteenlopende vragen: kan ik veilig de zoetstof aspartaam gebruiken? Hoe komen Smarties aan hun felle kleurtjes? Kun je allergisch zijn voor e-nummers?
De inhoud van de minigids:
- Eten met e-nummers – Wat zijn e-nummers
- 10 feiten en fabels over e-nummers
- De categorieën – Van antioxidant tot zoetstof
- Ter discussie – Over aspartaam, azo-kleurstoffen en meer
- Test zoetstoffen – 41 x zoet zonder suiker
- 8 x lekker geurtje – Waar de kleur op ons eten vandaan komt
- Verklarende woordenlijst – Van ADI tot factor 100