Coquilles : gemakkelijk, snel, lekker

Als flink voorgerecht: 3-4 coquilles en als hoofdgerecht wat meer 🙂

Nu kun je verse coquilles bij de visboer kopen – zijn ook het lekkerste natuurlijk – maar als dat er niet in zit: koop gewoon uit de diepvries. Wel ontdooien voor bereiding (!)

Dan:

  • 2 teentjes knoflook
  • handje Basilicum (of peterselie of wat je lekker vindt)
  • paar kleine tomaatjes
coquillesindepan
Coquilles in de pan

 

Coquilles met peper en zout klaarzetten.

Knoflook klein hakken en de basilicum ook.

Olijfolie in de pan en heet laten worden, dan de knoflook erin.

Een minuutje of minder later de coquilles in de hete pan plus de basilicum en de gehalveerde tomaatjes.

Twee minuten aan één kant, dan de coquille omdraaien en nog eens twee minuten bakken.

Hoppa, klaar: op een bord doen en direct serveren.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*